Koos van Zomeren – Ruim duizend dagen werk

Koos van Zomeren - Ruim duizend dagen werk

Auteur: Koos van Zomeren
Titel: Ruim duizend dagen werk
Uitgever: De Arbeiderspers
ISBN: 90 295 5846 6
Pagina’s: 1028
Uitgebracht in: 2000

 

Tekst achterzijde boek:

Op zaterdag 21 maart 1992 verscheen op de voorpagina van NRC Handelsblad de eerste aflevering van Vandaag of morgen, een rubriek van Koos van Zomeren. Zijn briljante miniatuurtjes trokken onmiddelijk de aandacht. Voor talloze lezers vormden ze een rustpunt in de wereldzee van het nieuws.

Op een gegeven moment was van Zomeren van plan bij de duizendste aflevering te stoppen. Toen besloot hij er nog één aan toe te voegen, zodat hij de rest van zijn leven zou kunnen zeggen dat hij meer dan duizend keer achter elkaar in de krant had gestaan. De duizend-en-eerste verscheen op 22 juni 1995.

Destijds zijn uit deze serie verschillende selecties in boekvorm gepubliceerd: Zomer, Winter, Het eeuwige leven, Wat wil de koe en De lente, een veldslag. Maar zelfs al die titels tezamen bevatten slechts een gedeelte van het totale aantal columns. In deze bundel, Ruim duizend dagen werk, staan ze – voor het eerst – allemaal bij elkaar. Alle duizend stukjes, en één! Een tijdloos dagboek uit de jaren negentig.

 

 

De miniaturen van Van Zomeren hadden vanaf het begin een eigen toon en onderwerp en waren sterk en mooi geschreven, dus bij uitstek geschikt voor een bundel […] Ook in de krant stonden ze al volkomen op zichzelf en hingen ze niet af van wat er omheen stond. – T.van Deel in Trouw

 

Dit boek komt voor in de berichten:
Tuingasten – Huismus
Tuingasten – Staartmees