Natuurfoto’s

Ik fotografeer al jaren in de natuur en nam ook wel vogels mee als ze voor de lens kwamen. Dit werden er meer vanaf het moment dat we een tuin kregen die een uitloper vormt van een bos / park achter ons huis. Vanaf dat moment was het een komen en gaan van vogels, vooral in de winter en ik vanuit mijn stoel foto’s van ze kon maken. Een vogelkijkhut was niet nodig.

Vanaf het moment dat Luc Hoogenstein beweerde dat er in een tuin duizend soorten dieren voorkomen ben ik af en toe een rondje gaan maken door de tuin met mijn camera en zag dat er veel meer dieren voorkomen dan je denkt. Hier is de liefde voor insecten, kevers, libellen en andere kleine diersoorten vandaan gekomen. Sommige zien er geweldig uit, mooie kleuren of imposante pantsers. Uiteindelijk ben ik tijdens mijn fototochten meer en meer op de insectenwereld gaan letten en trof daar een wereld aan die groot is en waarin nog veel is te bekijken en ontdekken.

Op deze website zullen afbeeldingen van deze dieren komen, die vaak weinig aandacht krijgen. Het zullen niet de mooie foto’s zijn die prijzen krijgen, maar wel duidelijk zijn. Daarnaast zal ik bevindingen uit publicaties erbij plaatsen – anderen hebben dezelfde interesses, al is er over de vogelwereld meer te vinden dan over de insectenwereld. Ook in oudere uitgaven, zoals plaatjesalbums zijn aardige weetjes over de dieren te vinden die ik erbij zal plaatsen.

Dit gedeelte van de website is nog in opbouw, ik hoop dat er snel meer kunnen worden toegevoegd.

Het wordt geen wetenschappelijke verhandeling over de dierenwereld die ik aantref, wel een enthousiaste.

 

OVERZICHTEN:
Hommels, Sluipwespen
Kevers – nu nog een korte lijst, hopelijk komen er snel aanvullingen.
Libellen, juffers
Vliegen – een grote groep insecten, maar mijn lijst is – nog – niet zo lang.
Vlinders – Hier zijn alle vlindersoorten te vinden, zoals dagvlinders, nachtvlinders, motten, spanners, enz.
Vogels – Een overzicht van alle vogels op deze website.
Zweefvliegen