Muziek

Blues, ballads & Work songs

Eric Bibb - Blues, ballads & Work songsWanneer ik in de buurt ben van Zierikzee, rij ik altijd even langs bij Marmur. Dit is een liefhebber van muziek die samen met zijn vrouw een winkel in CD’s en LP’s bestiert. Vooraf weet ik dat een bezoek me veel geld gaat kosten.

Bij binnenkomst stond Eric Bibb op, een artiest waar ik nog nooit van had gehoord. In de bakken stonden een hoop CD’s van hem en dus heb ik – na beluisteren – er twee gekocht, waaronder “Blues, ballads & work songs“. Een geweldige CD. Je hoort de muziek van een man alleen met zijn gitaar. Liefhebbers van blues zouden dit zeker moeten gaan luisteren. De muziek is zoals het ooit gespeeld werd in de zuidelijke staten van de Verenigde Staten.

Op deze CD staan veel klassiekers zoals John Henry, Take this hammer, Frankie & Albert en Stagger Lee. Nu kan ik veel beweren in een stuk tekst, maar muziek moet je horen. Hierbij twee nummers van deze studio CD in een live-uitvoering.

Als eerste “Going Down The Road Feelin’ Bad“. Een klassiek stuk in de fingerpicking style.

Als tweede “Come back baby“. Een bluesnummer.

Van deze CD is weinig te vinden op internet, dus als deze twee nummers bevallen gewoon aanschaffen. Voor liefhebbers van een goede kwaliteit CD – Het is een Super Audio CD (SA-CD).