Muziek

Hush

Hush - Nora Fischer en Marnix DorresteinHet komt regelmatig voor dat een muzieknummer dat je kent door iemand anders wordt opgenomen in een aangepaste versie. Vaak blijft mijn voorkeur dan toch bij de originele versie. Een artiest moet van goeden huize komen om “mijn” origineel te verbeteren.

Nora Fischer en Marnix Dorrestein komen van goeden huize. Zij hebben de CD “Hush” uitgebracht, waarop 12 nummers van 17e-eeuwse componisten staan die ze in een nieuw jasje hebben gestoken.

Nora Fischer zingt en Marnix Dorrestein speelt gitaar, verder is er geen instrument te horen. Ze hebben de nummers ontdaan van hun barokke invloeden en geprobeerd de muziek toegankelijk te maken voor luisteraars die niet met klassieke muziek bekend zijn. Het resultaat is prachtig, muziek van o.a. Purcell, Dowland, Scarlatti en Monteverdi in een nieuw jasje.

Hierbij een voorbeeld van “Cum dederis” van Vivaldi, live uitgevoerd tijdens de CD-presentatie.

Een absolute aanrader voor mensen die eens wat anders wil horen dan de zangers en zangeressen van tegenwoordig die menen dat muziek alleen mooi kan zijn als je hard uithaalt.