Als dat maar goed gaat…

Omslag van 'Als dat maar goed gaat', door Marten Toonder.Auteur: Marten Toonder
Uitgever: De bezige bij
Uitgebracht in: maart 1988
Aantal bladzijden: 185
ISBN: 90 234 3085 9

 

Inhoud

 

Tekst achterzijde boek:

‘Door dit boek heb ik mijn hoogtepunt bereikt,’ liet de heer O.B.B. te R. ons telegrafisch weten.

Wanneer men als heer midden in het bruisende leven staat, ziet men zóveel onlust en misstanden passeren, dat men langzamerhand het hart vast houdt. ‘Als dat maar goed gaat,’ heb ik dikwijls gedacht, terwijl mijn levenskijk gaandeweg een neerslachtige vorm aannam.
Maar het voorliggende epos heeft mij een verlossende steek onder water gegeven, zodat de gevolgen niet uitbleven. Plotseling merkte ik dat ik de ogen van mijn buurvrouw niet meer uit mijn hoofd kon zetten; ik verloor dan ook mijn hoofd en ontmoette haar!
Ach, als mijn goede vader tot die dag had geleefd, zou hij precies 20 jaren dood zijn geweest. Nu bereikte ik mijn hoogtepunt alléén – en als iemand mijn plaats wil innemen zal hij dat moeten doen over mijn lijk. Daarom hoop ik van harte, dat velen mijn voorbeeld zullen volgen door de aanschaf van dit verlossend meesterwerk.