Een ragfijn spel

Marten Toonder - Een ragfijn spelUitgever: De bezige bij
Uitgebracht in: augustus 1981
ISBN: 90 234 0762 8
Aantal bladzijden: 169

Dit boek bevat de verhalen:
– De ombrenger
– De minionen

Tekst achterzijde boek:

‘Veler ogen zullen op schokkende wijze geopend worden door een Ragfijn Spel,’ aldus de O.B.B. te R.

‘De Bovenbazen hebben hun ondernemingen gebundeld tot gigantische kankergezwellen, die ons leven binnensluipen als olifanten in een porseleinkast, zodat we in hun web verstrikt raken, zonder dat we het weten. En onbemerkt wordt ons een oor aangenaaid, zodat we moeten leven van de hand in de tand zoals de vogelen des velds.
Wat een geluk, dat een ontmaskerend meesterwerk als het onderhavige het daglicht ziet voordat het te laat is.
Als heer, die op zijn tellen past, zit ik er vol van, zodat ik niet zal nalaten het steeds weer te herhalen, terwijl de geneesheer mij volstrekte rust heeft voorgeschreven. Maar als ik zou sterven zonder dit te hebben gedaan zou ik er mijn hele leven spijt van hebben.
De aanschaf van dit boek is dan ook voor iedereen een noodzaak; al zou men er geld op moeten toeleggen.