Ik voel dat heel fijn aan

Omslag van 'De opvoedering' door Marten Toonder.Auteur: Marten Toonder
Uitgever: De bezige bij
Uitgebracht in: 1988
Aantal bladzijden: 157
ISBN: 90 234 3048 4

 

Inhoud

 

Tekst achterzijde boek:

‘Er zijn dingen, die ik héél fijn aanvoel,’ aldus de heer O.B.B. te R.

Laatst hoorde ik een toeter en voelde een schok van achteren – een dame probeerde mij blijkbaar te passeren. Ik dacht dat het raampje open was, maar het was dicht, zoals ik merkte, toen ik mijn hoofd er door stak. Bij de stoot ontstond een extra-opening in het hoofd, terwijl ik een passerende rijweg inschoot, en een tand is nog zoek. Ik mocht dan ook geruime tijd het bed van de dokter niet verlaten, en daarin is dit boek me uit het hart gegrepen.
Zelden heb ik gevoeliger gelezen, hoe delicaat het is om goed te doen terwijl men verkeerd begrepen wordt. Verheffend en tegelijk ontroerend is het om de held te volgen, als hij fijntjes over de lange tenen van slachtoffers weet te schrijden.
Voor iedereen, die zich hiervoor in wil zetten is dit een onmisbaar werk!