Mooi is dat

Omslag van 'Mooi is dat' van Marten Toonder.Auteur: Marten Toonder
Uitgever: De bezige bij
Uitgebracht in: maart 1984
Aantal bladzijden: 167
ISBN: 90 234 0863 2

 

Inhoud

 

Tekst achterzijde boek:

‘Ik ben vaak sprakeloos omdat ik zeg wat ik denk,’ aldus de heer O.B.B. te R.

Als ik soms een misstand ontmoet en hem met een glasharde spijker op de kop sla, trap ik menig aal op de tenen van iemand, zodat het kwaad bloed zet. Als gevoelig heer doet het mij evenwel pijn om iemand te vezeren, zodat ik dan met een knagend geweten de haren uit het hoofd trek.
‘Mooi is dat,’ dacht ik laatst bitten, toen ik met aanzwellende storingen in het opperhoofd troost zocht in de huiselijke schoot. Daar kreeg ik echter het onderliggende boek in het oog, en het as balsem op mijn wroeging toen ik het in één ruk verslond. Ik heb er van gesmuld!
Hoe magistraal trekt de held in zijn ivoren toren aan het lezersoog voorbij, terwijl hij aan de ene kant het leed lenigt, en aan de andere kant een windbuil het onderdelft doet spitten. Dit meesterwerk is een waar purgatief voor alle spijtlijders, en ik zou het in ieders hand willen zien.