Wat ben je toch knap

Omslag van 'Wat ben je toch knap', door Marten Toonder.Auteur: Marten Toonder
Uitgever: De bezige bij
Uitgebracht in: maart 1987
Aantal bladzijden: 182
ISBN: 90 234 0988 4

 

Inhoud

 

Tekst achterzijde boek:

‘Een vrouw alleen is maar een vrouw alleen,’ deelde mej. A.M.D. re R. ons mede.

‘Dat zie je aan de weduwe Hooinaald, die haar onderhoud verdient met het bakken van oliebollen en gebreide truien. Soms leest ze ook wel eens, en zodoende leende ze me dit boek. Ze zei, dat het haar herinnerde aan mijn buurheer, die laatst mijn lekke kraan kwam maken, zei ze.
Hij viel met zijn linkerknie op de stenen vloer die hierdoor is gekneusd. Maar met zijn rechterbeen heeft hij me toen geholpen er een nieuw leertje in te zetten! De klacht is hierdoor hersteld, en nu is ze natuurlijk jaloers.
Zij werkt zich dood om te kunnen leven, en ik word altijd met hand en tand geholpen.
Stilzwijgend gesproken begrijp ik niet wat ze wil met dit boek, waaruit je toch maar mooi kan zien hoe knap Ollie eigenlijk is.’