Zoals mijn Goede Vader zei

Zoals mijn goede vader zei, door Marten Toonder

Auteur: Marten Toonder
Uitgever: De bezige bij
Uitgebracht in: maart 1970
Aantal bladzijden: 202
ISBN: 90 234 0324 X

 

Inhoud

 

Tekst achterzijde boek:

Diep aangrijpend!

meldt ons de heer O.B.B. te R., en hij vervolgt:

Ik schaam mij niet, te bekennen dat een stille traan na lezing in mijn pijp gleed, en in een blauwe wolk ontrolde zich de bandeloosheid waarmee men tegenwoordig de woorden van ouderen en wijzeren gebruikt om de kachel aan te maken.
De held in dit werk, die op hoogstaande wijze het hoofd biedt aan de schokkende hedendaagse wereld, leert ons hoe een onbedorven knaap vervormd werd tot een heer van stand door de diepe gedachten die zijn goede vader hem meegaf.
Een boek, dat ik alle ontspoorde lezertjes op het hart zou willen binden.