Als u mij wilt verschonen

Marten Toonder - Als u mij wilt verschonenUitgever: De bezige bij
Uitgebracht in: augustus 1978
ISBN: 90 234 0644 3
Aantal bladzijden: 213

Dit boek bevat de verhalen:
– De dropslaven
– De verdwenen heer
– De waarde-ring

Tekst achterzijde boek:

Ik ben slechts een eenvoudig persoon, als men mij toestaat, schrijft de heer J. te B. te R. ons spontaan.

Maar onder mijn vest klopt een gevoelig hart waar ik aan moest denken bij het afvliezen van de koude kip, die mijn werkgever prefereerde boven de preskop welke ik in het hoofd had.
Daarom schoot ik dus vol bij het lezen van dit boek, dat ik naast de port aantrof tijdens het decanteren. Eindelijk een mousserend meesterwerk over de klassenstrijd van iemand in mijn professie, die er als een overwerkte, gepasseerde held uit te voorschijn komt, wanneer ik zo vrijmoedig mag wezen. En ik verstout mij hulde te brengen aan de schrijver en de uitgever, die deze verwaarloosde ruggegraat van de betere kringen bij de horens hebben gevat. Het heeft mij de moed gegeven om krachtig stof te gaan zuigen.