Als U mij wilt verschonen

Omslag van 'Als U mij wilt verschonen' door Marten Toonder.Auteur: Marten Toonder
Uitgever: De bezige bij
Uitgebracht in: augustus 1978
Aantal bladzijden: 213
ISBN: 90 234 0644 3

 

Inhoud

 

Tekst achterzijde boek:

Ik ben slechts een eenvoudig persoon, als men mij toestaat, schrijft de heer J. te B. te R. ons spontaan.

Maar onder mijn vest klopt een gevoelig hart waar ik aan moest denken bij het afvliezen van de koude kip, die mijn werkgever prefereerde boven de preskop welke ik in het hoofd had.
Daarom schoot ik dus vol bij het lezen van dit boek, dat ik naast de port aantrof tijdens het decanteren. Eindelijk een mousserend meesterwerk over de klassestrijd van iemand van mijn professie, die er als een overwerkte, gepasseerde held uit te voorschijn komt, wanneer ik zo vrijmoedig mag wezen. En ik verstout mij hulde te brengen aan de schrijver en uitgever, die deze verwaarloosde ruggegraat van de betere kringen bij de horens hebben gevat. Het heeft mij de moed gegeven om krachtig stof te gaan zuigen.