Dat zag ik nu eens net

Omlsag van 'Dat zag ik nu eens net' door Marten Toonder.Auteur: Marten Toonder
Uitgever: De bezige bij
Uitgebracht in: augustus 1987
Aantal bladzijden: 161
ISBN: 90 234 03029 8

 

Inhoud

 

Tekst achterzijde boek:

‘Een boek voor iedereen die de ogen niet in de zak heeft,’ schrijft ons de heer O.B.B. te R.

Een heer heeft ogen in de rug, zodat er geen misstand is, die hij niet in het gezicht krijgt.
‘Dat zag ik nu eens net,’ zei mijn goede vader dan ook altijd, wanneer ik als knaap, in het verborgene, de verzen tegen de prikkels geslagen had. En omdat hij dat goed in mijn oren knoopte, ben ik geworden wat ik ben. Het is dan ook te begrijpen, dat dit boek mij onmiddelijk in het oog spring, waaruit ik het niet verloren heb tot de laatste letter.
Het is geen lektuur voor angstvallige lezers. Niet alleen worden de gevaren van het jonger worden openhartig te kijk gezet; maar zelfs voert de held een geest ten tonele, die om sterke zenuwen roept als men hem in de gaten krijgt.

Een boek voor iedereen, die de ogen in de rug heeft.